Sand, vand og forstand

Vesterhavet er et voldsomt sted fyldt med energi. Her blæser det altid og bølgerne er som oftest store. Dette unikke sted byder på en helt særlig natur med specielle naturkræfter. En tur langs Vesterhavet medfører ofte en masse spørgsmål: Hvorfor er der høfder? Hvorfor er bølgerne så store? Hvorfor blæser det så meget?

På KYSTCENTRET forenes sand og vand med forstand i vores 5.000 m2 store oplevelsescenter. Her er der mulighed for at blive herre over naturkræfterne i de lærerige maskiner, der giver dig mulighed for at styre vand, vind og sand. Og du må røre ved alt!

Kan du bygge et dige, der holder? Kan du sejle i havn uden at gå på grund? Er det altid klogt at gå mod strømmen? Hvor mange meter skal vandet stige i Danmark, før jeres kælder bliver våd? Kviksand og skarpe skaller, tør du træde ud i det?

Havet og fjorden er vores største konkurrenter. Dem bøjer vi os naturligvis for! Men besøger du kysteksperimentariet åbner du for nye møder med naturens små og store sammenhænge. En tur på stranden bliver aldrig det samme igen.