19. oktober 2021
Kl. 14:30 - 16:30

Thyborøn Fæstningen med Skildpaddespion og Radarbunker

I Thyborøn findes der intet mindre end 106 bunkere, som blev bygget af den tyske besættelsesmagt i Danmark.

Både børn og voksne kan her komme med på en tur med mange spændende fortællinger blandt andet et helt enestående spionagearbejde, der regnes blandt noget af det bedste efterretningsarbejde i Europa under Anden Verdenskrig. Historien om Skildpaddespionen.

Vi besøger i forbindelse med fortællingen om Skildpaddespionen Kystcentrets museumsbunker, som er en efterligning af en mandskabsbunker til ti mand.

Turen slutter med et besøg i den meget store radarbunker, der nu er indrettet til museum for Den Kolde Krigs tid. Efter Anden Verdenskrig var Thyborøn nemlig også yderst interessant, hvor den nye fjende var russerne og det daværende Sovjetunionen. Endnu en gang handlede det om indsejlingen til Limfjorden.

Der var tale om russiske spionskibe forklædt som trawlere, der også i et tilfælde sejlede helt ind i selve Limfjorden. På denne måde blev Thyborøn atter skueplads for internationalt efterretningsarbejde.

Praktiske informationer: Mødested er ude foran Kystcentret. Pris er 125 kr for voksne, 65 kr for 12-15 årige og gratis for børn under 12 år.