For voksne

Havet og fjorden er vores største konkurrenter. Dem bøjer vi os naturligvis for! Men besøger du kysteksperimentariet åbner du for nye møder med naturens små og store sammenhænge. En tur på stranden bliver aldrig det samme igen.

Kystcentret tilbyder ikke mindre end 5.000 m2 fyldt med spændende aktiviteter, både inden- og udendørs. Vores udstilling har temaet "Sand, vand og forstand". Se, hvilke kræfter der er med til at forme den jyske vestkyst, og hvordan man forsøger at beskytte kysten mod havets, til tider, destruktive kræfter. Skab bølger og strømme og forstå, hvilke teorier der ligger bag. Besøg vores krybdyrs zoo og mød dyrene, der er typiske for den vestjyske natur.

På Kystcentret kan du ligeledes opleve den store og spændende udstilling om Alexander Nevskij´s forlis i 1868. Se de mange spændende effekter, der er bjærget fra fregatten og læs det efterfølgende søforhør, som blev afholdt i St. Petersborg eller de private breve, som kaptajn Oscar von Kræmer skrev til sin hustru, Sophie.

Der er også mulighed for at se en camouflagebunker fra 2. verdenskrig. Bunkeren er restaureret og står som under krigen, hvor den fungerede som mandskabsbunker. I bunkeren fortælles den spændende historie om den danske spion, der gik under navnet ”Skildpaddespionen”. Officielt designede han bunkere for tyskerne, så de lignede eks. lagerbygninger eller sommerhuse fra luften eller vandsiden. I virkeligheden var han dog spion for Danmark og videregav informationer om bunkernes beliggenhed og indretning til modstandsbevægelsen. Hans identitet var ukendt helt frem til 1989.

På Kystcentret er der garanti for både spændende og sjove oplevelser for alle aldre!