For skoler

Hvert år besøger hundredvis af elever Kystcentret i Thyborøn. Vores unikke udstilling, fantastiske placering og smukke natur danner rammer om mange spænende timer. Her kan tilbydes en helt unik dag uanset alderstrin.

Vores gode samarbejde med lokale skole har givet os stor erfaring med håndtering af skoler, så vi kan sikre at du som lærer kan tilbyde en sjov, men også fagligt fundamenteret skoledag. Vores udstilling kan fungere som et naturligt springbræt ud i geografi, naturteknik, historie og biologi, men også fag som dansk og matematik kan få et løft i en naturkontekst.

I Kystcentret finder du et oplevelsescenter på 2000m2 der rummer maskiner, som igennem leg og interaktion lærer dig om de voldsomme kræfter, der er med til at forme kysten. Bagefter kan du gå med klassen lige ned til stranden og se naturen blive formet af netop de kræfter, I lige har eksperimenteret med.

Den ekstra dimension der opnås ved at information og læring opnås via syn, føling og lugt, mener vi er med til at sikre en bedre indlæring. Ligeledes muliggøre vores maskiner at eleverne kan få en visuel repræsentation af komplekse og sjælende fænomener som f. eks stormfloder og sand transport.

Vi tilbyder også to udstillinger om spændende lokalhistorie. Her fås historierne om den dramatisk stranding af den store orlogs fregat Alexander Nevskij, men også den lokale helt Poul Morell, der på egen hånd leveret det bedste spion arbejde under 2. verdens krig. Denne historie fortælles i Danmarks eneste restaureret camouflage bunker.For de biologi interesserede har vi udstillet en række af de danske fredede krybdyr og padder, samt nogle af de arter der nu er uddøde i landet. Vi er også nu i gang med at bygge et botanisk område, med fokus på kystens spiselige planter. 

For at få mest muligt ud af centrets brede udstilling er vores formidler vant til at skræddersy opgaver til alle fag og niveauer, så dine elever kommer i mål med dine læringskrav. Vil I gerne have om evolution, det klare vi! Skal vi måle bølgefrekvens, bølgehøjde eller skal vi følge i Adam Oehlenschlägers fodspor og samle inspiration til natur-romantisme, så klare vi også det! På Kystcentret får klasselokalet en ekstra dimension.

Når det bliver tid til pause, eller der skal løbes noget energi af har vi en 3000m2 stor kystlegeplads, hvor kæmpekaniner og geder byder jer velkommen.

Så kom og oplev hvorfor flere hundred elever hvert år vælger Kystcentret som deres klasselokale.