Badesikkerhed

Kystcentret er stolte over at arbejde sammen med Trygfonden om at skabe mere badesikkerhed, således alle vores gæster trygt kan færdes på både stranden og i vandet.

Vesterhavet kan være et farligt sted at bade og hvert år kommer folk i nød eller til skade langs de danske strande. Heldigvis kan man mindske risikoen alene ved at følge de 5 baderåd:

1. Lær at svømme
2. Gå aldrig i vandet alene
3. Læs vinden og vejret
4. Lær stranden at kende
5. Slip aldrig børnene af syne

Både i Kystcentret og ude på Kystlegepladsen kan man lege, og lære, med livredder udstyr. Indendørs er der mulighed for at teste, om du kan de 5 baderåd i vores sjove og interaktive livredderspil. Du kan også tage en selfie med vores livredder.

Udenfor kan du prøve Danmarks første revlehulssimulator. Revlehuller forekommer hvert år langs vestkysten og kan være farlige for badegæster. Det er et fænomen hvor bølger og revler tilsammen laver en udadgående strøm. Det er svært at svømme ind til stranden, hvis man bliver fanget i et revlehul.

Det er nemt at gå i panik, men hvis man ved, hvordan man skal forholde sig i situationen, så kan man slippe uskadt fra mødet med et revlehul. I simulatoren kan man se, hvordan et revlehul fungerer og man kan lære alt om, hvordan man skal reagere, hvis man ender i et revlehul.

Du kan også komme op og sidde i et livreddertårn, så kan man se udover hele kystlegepladsen. Måske opdager du, at vores tre geder står og venter på at blive kløet bag ørerne.